15 Δεκ 2011

Για φέτος, Χριστουγεννιάτικο δέντρο απ΄τα χεράκια μας! Καλά Χριστούγεννα!

Το δέντρο μας το είχαμε πάρει τα πρώτα μας οικογενειακά Χριστούγεννα, κι ήταν κατάτι μεγαλύτερο από αυτό που θα περίμενε κανείς για το σαλόνι μας. Φουντωτό, ψηλό, ένα δέντρο με τα όλα του και είχα σκοπό να το κρατήσω πολλά χρόνια (έλεγα στον εαυτό μου δικαιολογώντας την πλαστικούρα του). Τέλος πάντων, ό,τι πρέπει για να ξορκίσει κανείς τις αναμνήσεις των παιδικών του κουλτουριάρικων εναλλακτικών Χριστουγέννων σε καιρούς ευημερίας. Κάτι κανονικό. Πέρισυ όταν ήρθε η ώρα του, αφού ανακαλύψαμε πως στην τελευταία μας μετακόμιση είχαμε χάσει το κοντάρι (βασικό...) στολίσαμε ένα ωραιότατο λέιλαντ σε γλάστρα. Ψιλομίζερο, ψιλοκάθετο, ελαχίστως Χριστουγεννιάτικο, αλλά απ' ό,τι έμαθα για να σου επιβιώσει έλατο στο Αττικό κλίμα θα πρέπει να του αφιερώσεις ειδικό κλιματιζόμενο δωμάτιο. Κι εφέτος ήρθε η ώρα να επαναλάβω τα λάθη των γονέων μου... Αυτό που μάλλον συμβαίνει σε πολλούς, που καταλαβαίνουμε τους γονείς μας μόνον όταν γίνουμε κι εμείς, και συγγνώμη μπαμπά. Αλλά καταλαβαίνεις πια, αυτό το ασημί κλαρί που στόλιζες ουδεμία σχέση έχει με το δικό μου ;-)
Μερικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Βιδωτό γαντζάκι ανά 40-50εκ., για να στηριχθούν τα συρμάτινα κλαδιά. Τα κλαδιά μοιάζουν με σκίτσο ελάτου, γυρισμένα προς τα επάνω για να μπορούν να κρεμαστούν όλα τα παλιά μας στολίδια. Ναι, μάλλον τα λαμπάκια θα έπρεπε να είναι άσπρα. Συνολικό κόστος γύρω στα 25ευρώ.
καλό;
και μια νυχτερινή λήψη της μικράς που με τσάκισε άλλη μια φορά:
Ενώ μαστόρευα το "δέντρο" κι αυτή έπαιζε τριγύρω, μου λέει (όπως ακριβώς το μεταφέρω, πλην της προφοράς)
-μαμά, έχεις καταλάβει ότι αυτό που φιάχνεις δεν είναι δέντρο;
-(ενώ κατάπια με δυσκολία..) και τί είναι δηλαδή βρε Μαρία;
-Είναι κάτι άλλο! δεν ξέρω!.... εμ... είναι ένα παιχνιδάκι για μεγάλους!

Αλλά παρά τους ενδοιασμούς μου(που ακόμη τους έχω ;-)), οικογενειακώς το καμαρώνουμε και μας πάει, κι ας μην είναι εντελώς... "χριστουγεννιάτικο δέντρο"!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!
Θυμήσου, τα Χριστούγεννα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την κατανάλωση. Μίλησε στα παιδιά γι'αυτό και με τις πράξεις σου!

4 σχόλια:

  1. Απίθανο το δέντρο σου, μπράβο στην πρωτοτυπία και στα άξια χεράκια σου ;-) Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σ'άρεσε! Επίσης Ποπελίξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία που είστε οι 4 τα λέει όλα! Μπράβο σας και για τη δημιουργία και για το ότι κάνετε πράξη όσα πιστεύετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να 'σαι καλά Στέλλα μου, νομίζω πως είναι από τα λίγα που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς, η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξης (μπας κι αλλάξει και τίποτα δηλαδή). Όχι ότι το καταφέρνουμε πάντα βεβαίως... Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή